czwartek, 12 grudnia 2013

Czekoladowy tort z różowymi kwiatami

Chciałabym Wam przedstawić kolejny torcik. Tym razem minimum masy plastycznej. Tylko kwiaty. Musiałam w końcu dodać coś od siebie. Całość czekoladowa z wiśniami.

Czekolada z delikatnym różem to niezłe połączenie ;)


Boki tortu "zeskrobałam" dekoracyjną szpatułką do kremu. Dało to ciekawy efekt, niebanalny ;)

Widok z góry :)

Pół tortu udekorowałam wcześniej przygotowanymi kwiatami. Wkomponowały się idealnie :)

Zbliżenie na kwiaty.

Kwiaty wycinałam przy pomocy wykrojników. Mam je w różnych rozmiarach dzięki czemu mogę uzyskać efekt kolejnych warstw płatków.

Kwiatuszek :)

Płatki formowałam za pomocą wykałaczki. Każdej warstwie pozwoliłam spokojnie wyschnąć w wcześniej przygotowanej formie. Środek wypełniłam kulką z masy cukrowej i przykleiłam do niej perłowy paczek. Całość dopełniły pręciki kwiatowe :)

Większe, warstwowe :)

Podobają się Wam takie kwiatki? Chcecie tutorial? Nie obiecuję, że od razu się pojawi, no ale jak mnie zmotywujecie... Kto wie ;)

10 komentarzy:

  1. Prześliczne są te kwiatuszki!
    Ja mam dwie lewe ręce do takich cudeniek, a szkoda, bo tak ozdobione torty prezentują się zachwycająco :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To naprawdę nie jest trudne :) Na pewno pojawi się na nie tutorial, tylko nie wiem kiedy, zapewne w przyszłym roku. Dziękuję za miłe słowa! :)

      Usuń
  2. Piękny ,deroracja kwiatowa robi wrażenie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że się podoba :)

      Usuń
    2. Tort jest pyszny, jadłam praktycznie taki sam:). Goście się zachwycali:) dziękuję Magdzie raz jeszcze:)
      Klaudia

      Usuń
    3. Dzięki za miłe słowa. Ciesze się bardzo, że smakowało :)

      Usuń
    4. a gdzie zdjęcie:(:P

      Usuń
    5. Zdjęcia na pewno się pokażą, ale to pewnie potrwa bo kolejka jest długa :D

      Usuń
  3. Wow, prześliczne kwiatuszki,wyglądają jak żywe ��

    OdpowiedzUsuń